
Ziarno kakaowca sprowadzamy z Brazylii z plantacji “Fazenda Bonança”, która znajduje się w Itacare w stanie Bahia. Starannie selekcjonowane jest później suszone oraz oczyszczane z łupin przez dedykowaną do tego grupę osób.
Świeże ziarno zostaje wypalone, zapakowane i wysłane w prost do nas, tak abyśmy mogli dla Państwa przygotować najwyższej jakości czekolady.
Branco 33% – biała czekolada na bazie mleka w proszku i tłuszczu kakao
Intenso 67% – intensywny smak ziarna kakaowca Bonanca. Idealna do kawy dla osób lubiących wytrawne desery. Wyczuwalny smak kwiatowo owocowy.
Ao Leite 55% – czekolada mleczna, której lekko owocowy smak ziarna Bonanca nadaje nietypowego aczkolwiek słodkiego smaku.
67% Hibiscus com framboesa– intensywnie czekoladowy smak przełamany słodko kwaśną maliną wraz z hibiskusem
33% Maracuja– połączenie czekolady białej z intensywnym smakiem marakui.
Naszą Chocolate Maker jest Camile Marianna Nunes, która przeniosła swoje doświadczenie w wyrobie czekolad z Brazylii. Jej miłość do czekolady można wyczuć w każdej tabliczce, która jest ręcznie robiona jak i pakowana.
Zasmakuj tego nietypowego deseru lub sprezentuj go swoim najbliższym.

